ŞANLIURFA / SURUÇ - Suruç Ali Eroğlu İlkokulu

AKRAN DESTEKLİ ÖĞRETŞİM İLE KÖŞE KAPMACA (BİGEP)

Okulumuzda ayrı ayrı her kademenin bulunduğu katlarda o ay boyunca öğrencilerin en çok zorlandığı konular öğretmenler tarafından belirlenir. Katlarda köşeler oluşturulur. Örneğin; okuma köşesi, Fen Bilimleri köşesi, Matematik Köşesi, Türkçe Köşesi… Her kademe ve şubeden o konuyu çok iyi anlayan öğrenciler seçilir. Seçilen öğrenciler hazırlanan plan doğrultusunda yalnızca bir teneffüs boyunca seçildiği köşede yerini alır. Öğretmenler kazanımı yeterince kavrayamamış, sınıfın gerisinde kalmış öğrencileri teneffüste kendisini ilgilendiren köşelere yönlendirir. Örneğin 1. Sınıf seviyesinde okuma seviyesi yeterli düzeye ulaşmamış çocukların okuma köşesine giderek, ya da 3. Sınıf seviyesinde bölme kazanımında yeterlilik gösteremeyen çocukların matematik köşesine giderek orada bulunan akranlarının anlatımı ve hazırlanan etkinler ile akran öğretiminin eğitim-öğretimdeki öneminden faydalanılmıştır. Çalışmada oluşturulan istasyonlarda tatlı rekabetten de faydalanılarak konulardan sonra yarışmalar düzenlenmiştir. Bu yarışmaların içeriği şu şekildedir : Sırayla gelen çocuklara uygulanan yarışmanın skorları istasyonların yanında bulunan tahtalara diğer öğrencilerin de görebileceği şekilde yazılmıştır ve en yüksek skora ulaşan öğrencilere Köşenin Şampiyonu ünvanı verilmiştir.

04-03-202404-03-202404-03-202404-03-2024

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 12:41 - Görüntülenme: 53